GUIDED AWAKENING/TREZIRE PILOTATA

GUIDED AWAKENING/TREZIRE PILOTATA

A METHOD RENEWING THE TRADITION OF LIBERATION THROUGH HEARING AND GUIDED MEDITATION DESIGNED TO RAISE CONSCIOUSNESS AND BRIDGING WORLDS USED ONCE BY ANCIENT CIVILIZATIONS IN HYPERBOREA(THRACIA,DACIA), IN TIBET, EGYPT, CHINA AND INDIA.

TREZIREA PILOTATA ESTE O METODA CE APARTINE UNEI ANTICE TRADITII A ELIBERARII PRIN AUDITIE SI MEDITATIE DESTINATA CRESTERII CONSTIENTEI , TRECERII INTRE LUMI, TREZIRII, CENTRARII SI VINDECARII, CE A FOST UTILIZATA DE CIVILIZATIILE ANTERIOARE DIN HYPERBOREA( THRACIA, DACIA), TIBET, CHINA SI INDIA

RELAXAREA PILOTATA O CALE DE REDESCOPERIRE DE SINE, DE VINDECARE SI DE CRESTERE A PERFORMANTELOR

GUIDED RELAXATION METHOD FOR AWAKENING, CENTERING AND HEALING REFFERS TO A WAY OPENED BY DAN MIRAHORIAN IN WHICH THE RELAXATION STATE IS INDUCED IN A STATE OF FULL AWARENESS USING LIBERATION THROUGH HEARING IN AN INTERMEDIATE STATE OF SYNCRONIZATION OF THE BRAIN WAVES, TRIGGERED DURING THE LISTENING TO A SPECIAL DESIGNED MUSICAL BACKGROUND IN A STATE OF RELAXED ALERTNESS. THIS METHOD CAN HELP YOU TO TRIGGER CENTERING, AWAKENING , HEALING OF PSYCHOSOMATIC DISORDERS(INSOMNIA, DEPRESSION, ANXIETY, MIGRAINE, HYPERTENSION-REMEMBER THAT THE MINUTE ELECTRICAL IMPULSES GENERATED BY THE NEURONS IN OUR OWN BRAIN CONTROL ALL PHYSIOLOGICAL PARAMETERS), REPROGRAMMING FOR DURABLE WEIGHT LOSS AND PERFORMANCE ENHANCEMENT (ARTISTIC, IN SPORT, SUPERLEARNING..), REMEMBERING OUR TRUE IDENTITY, SELF DISCOVERY AND CENTERING IN THE DATA BANK OF THE UNIVERSE

IN ACEASTA METODA , REDESCOPERITA SI SISTEMATIZATA DE DAN MIRAHORIAN, STAREA DE RELAXARE ESTE REALIZATA PRIN PILOTARE AUDITIVA IN STARE DE MARTOR CONSTIENT, UTILIZANDU-SE UN FOND FRACTALIC, CARE DECLANSEAZA SINGUR CENTRAREA SI SINCRONIZAREA UNDELOR CEREBRALE IN DOAR 15 MINUTE. ACEASTA METODA DECLANSEAZA TREZIREA, VINDECAREA DIFERITELOR TULBURARI PSIHOSOMATICE(INSOMNIE, ANXIETATE;SA NE REAMINTIM CA NEURONII DIN PROPRIUL NOSTRU CREIER SUNT SURSA UNOR INFIME IMPULSURI ELECTICE CARE CONTROLEAZA TOTI PARAMETRI FIZIOLOGICI:TEMPERATURA, PRESIUNEA SANGUINA, REGENERAREA, INTINERIREA, REPARAREA ADN, ). PANA IN PREZENT ACEASTA METODA DE RELAXARE PILOTATA ESTE UTILIZATA IN REPROGRAMAREA IMAGINII DESPRE SINE, IN SLABIRE DURABILA, PT. CRESTEREA PERFORMANTELOR SPORTIVE, ARTISTICE ORI INTELECTUALE (INVATAREA RAPIDA A LIMBILOR STRAINE), PT.REAMINTIREA ADEVARATEI NOASTRE IDENTITATI SI PT. A ACCESA BANCA DE DATE A UNIVERSULUI.

THE WAY OF AWAKENING

http://www.myspace.com/guided_awakening

GUIDED RELAXATION /METODA DE RELAXARE PILOTATA

VINDECARE PRIN REPROGRAMARE IN STAREA DE RELAXARE PE: GUIDED RELAXATION FOR AWAKENING,HEALING,WEIGHT LOSS RELAXARE PILOTATA PENTRU TREZIRE,VINDECARE SI SLABIRE
http://awakeningnow.spruz.com/

http://guidedawakening.multiply.com/

PREZENTAREA METODEI DE RELAXARE PILOTATA

http://www.scribd.com/doc/30731329/

MANUAL DE RELAXARE PILOTATA
GUIDED AWAKENING HANDBOOK pdf

http://www.scribd.com/doc/21536063/

GUIDED RELAXATION FOR AWAKENING,HEALING,WEIGHT LOSS

RELAXARE PILOTATA PENTRU TREZIRE,VINDECARE SI SLABIRE

Yahoo Group/Grupuri Yahoo:

http://health.groups.yahoo.com/group/GUIDED_RELAXATION/

http://health.groups.yahoo.com/group/RELAXAREAPILOTATA/

Group Google:

http://groups.google.com/group/guidedawakening

see published books:vedeti cartile si articolele publicate pe:

http://www.scribd.com/GUIDEDAWAKENING

3.Handbook/Manual: http://health.groups.yahoo.com/group/GUIDED_RELAXATION/files/

You are Welcomed ! Sunteti bine venit/a !

To visit the sites of the way of awakening and reconnection with the all present center of the universe
Pe siturile de Instruire online ale Caii de Trezire si reconectare cu centrul omniprezent al universului

Prezentarea Metodei de Relaxare Pilotata Creata de Mirahorian

Handbook Manual de Relaxare Pilotata Auditiv

http://www.scribd.com/doc/21536063

Handbook Manual de Relaxare Pilotata Auditiv

Dupa inchiderea retelelor ning de intruire online va rog sa intrati pe siturile de mai jos:

Calea Trezirii/ The Way of Awakening
http://awakeningnow.spruz.com/
http://trezireapilotata.grouply.com
http://grou.ps/reteauatrezirii
http://reteauatrezirii.webs.com

Trezirea Acum/ Awakening Now
Cum sa supravietuim Schimbarilor Planetare ?/How to Survive the Earth Changes ?
http://campcinabru.spruz.com/
http://trezireacum.grouply.com/
http://grou.ps/trezireapilotata

Functionarea Divina/Divine Functioning
CUNOASTEREA ASCUNSA- REINTOARCEREA LA FUNCTIONAREA DIVINA
HIDDEN KNOWLEDGE- RETURNING TO DIVINE FUNCTIONING
http://divinefunctioning.spruz.com
http://functionareadivina.grouply.com
http://grou.ps/divinefunctioning

Functionarea Holografica/Holographic Functioning
Stiinta regasirii statutului si a capacitatilor divine ale fiintelor umane/
The Science of regaining the divine status and capacities of Human Beings/
http://functionareaholografica.spruz.com
http://functionareholografica.grouply.com
http://grou.ps/holographicfunctioning/

Za Moksha Calea Trezirii sau Eliberarii/ Moksha the Way of Awakening and Liberation
http://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii

Calea catre cerul nostru interior/The Way to our Inner Heaven
http://reteaualiterara.ning.com/group/tao

Saturday, October 9, 2010

Eroarea vindecarii cu puterea mintii

Un articol de dezinformare pe care l-am primit pe email:


"Vindecare cu puterea mintii"


care este redat la sfarsit


Desi aceasta expresie ("puterea mintii") este larg raspandita de cei ce dorm, pt uzul altora care sa doarma in continuare, voi prezenta 5 puncte pentru care articolul prezentat mai jos este eronat.
1. articolul "Vindecare cu puterea mintii" este un vector al analfabetismul spiritual care incearca sa mentina si sa reintroduca conditionarea(identificarea cu mintea si gandurile), pe usa din spate(daca nu suntem constienti);


Vindecarea reala este realizata prin iesirea din minte, din lumea umbrelor proiectate pe ecranul mental (cu sau fara asezarea in constienta; vedeti punctul 2);
Intrebati-va cum puteti sa folositi puterea mintii dvs si sa va relaxati eficient atunci cand chiar aveti nevoie sa faceti acest lucru, atunci cand sunteti ingrijorati, panicati, suparati, nelinistiti, agitati, frustrati, furiosi..?


In stare de somn(netreziti; prizonieri in realitatea secunda) oamenii nu vindeca nimic(doar pertuba crezand ca repara); este aceeasi eroare de a incearca sa schimbe lumea, fara ca mai intai sa se trezeasca, sa se elibereze.Despre ce tip de trezire si la ce gen de somn se refera Anthony de Mello atunci cand afirma cele de mai jos?
"Spiritualitatea inseamnă trezire. Cei mai mulţi oameni, chiar dacă ei nu o ştiu, sunt adormiţi. S-au născut adormiţi, trăiesc adormiţi, se căsătoresc in somn, fac copii in somn şi mor in somn, fără să se mai trezească vreodată. Ei nu înţeleg farmecul şi frumuseţea acestui lucru pe care îl numim existenţa umană. Dumneavoastră ştiţi, ca toţi mistici - catolici, creştini, ne-creştini, indiferent de teologia lor, indiferent de religia lor- sunt unanimi cu privire la un singur lucru: că totul este bine, totul e bine. Deşi totul este un dezastru sau o harababura, totul este bine. Ciudat paradox. Dar, tragic, cei mai mulţi oameni nu ajung sa vada că totul este bine, deoarece sunt adormiţi. Ei au un coşmar."


Daca nu citim in somn vom descoperi ca Anthony de Mello nu vorbeste despre trecerea din somn in starea de veghe profana, ci despre trezire spirituala din transa colectiva, despre eliberare(in lb. sanskrita: “moksha”) din realitatea secunda(pestera despre care vorbea Socrate in alegoria sa consemnata de Platon in Republica VII), despre trecerea din starea de veghe profana in starea “a patra”(in lb. sanskrita: “turiya”).
Pentru aceasta eliberare francezii folosec termenul "Iluminare" sau realizare a Sinelui (l'Illumination ou la réalisation du Soi; in lb. engleza: "Enlightenment or Self Realization"). In Orient aceasta eliberare este numita trezire(desteptare; in skrt.: "bodhi"; termenul "buddha" inseamna "cel care s-a trezit; in lb. franceza: " éveil spirituel"; in lb. engleza: "spiritual awakening").
Dacii o numeau calea(za) eliberarii(in skrt.: "moksha").
Aceasta cale(zamoksha) conduce la iesirea din minte si pune capat erorii identificarii cu mintea si cu gandirea, atat de bine descrisa in faimoasa afirmatie a lui Rene Descartes: "Gândesc, deci exist." (Cogito ergo sum)".Eroarea identificarii cu mintea a fost clarificata Echkart Tolle in primul capitol, din cartea Puterea lui ACUM/ The Power of NOW (tradusa eronat in lb. romana ca "puterea prezentului"), intitulat "Tu nu esti mintea /You are not your Mind ".


Vedeti “Puterea lui ACUM/ The Power of NOW” (ultima varianta de corectura) la adresa de mai jos:
http://www.docuter.com/viewer.asp?documentid=7799863954bd9ea04d99131272572420Calea propusa pentru eliberare este autocunoasterea realizata prin constienta(awareness), auto-observare, autoexaminare si intelegere, tocmai calea la care facea referire si Socrate:
"O viaţă lipsită de constientizare/autoexaminare/cercetare/auto observare nu este trai de fiintă umană(nu merită trăită)".Constienta nu consta in urmarirea din minte a corpului si a mintii.


Constienta este diferita de gandire si de concentrarea atentiei, fiindca pentru reintoarcere acasa, pentru reasezare in sine(in centru) trebuie realizata o separare a focarelor de atentie prin dezidentificare, prin intelegere, prin discriminare sau discernamant (in limba sanskrita: viveka).
Acest subiect al discriminarii, separarii(viveka) este descris in cartea lui Adi Shankara, care expune filosofia Advaita Vedanta(Vedanta nondualista), intitulata: "Nestematul coroanei discriminarii /Giuvaierul din crestet al discriminării /The Crown - gem of Discrimination" (Viveka Chudamani).In antichitate nu se facea aceasta eroare a identificarii cu mintea, care impiedica trezirea, eliberarea, trecerea de la "a privi" la "a vedea":


Una dintre cele mai frumoase metafore, care apare cu mici diferenţe şi la Platon, este asemănarea omului cu un car tras de cai. "Sinele (atman) este stăpânul carului, corpul este carul însuşi, vizitiul este capacitatea de constientizare, de intelegere si discriminare: intelectul (buddhi), frâul este mintea (manas); caii sunt simţurile(jnana indriya: instrumente de cunoastere), dar si ceea ce ne mobilizeaza (pasiunile, sentimentele, motivatiile), iar drumul pe care se deplaseaza carul este presarat cu obiectele simţurilor care trezesc dorintele, atractiile, repulsiile" /"Know that the Self is the rider, and the body the chariot; that the intellect is the charioteer, and the mind the reins.”[Katha Upanishad 1:3:3] “The senses, say the wise, are the horses; the roads they travel are the mazes of desire.”[Katha Upanishad 1:3:4]
Omul care trăieşte guvernat de simţuri(senzatii; dorinte; sentimente) are mintea neliniştită, iar cel care duce o viaţă neînfrânată este lipsit de discriminare, constienţă si înţelepciune. "Cel lipsit de discriminare(care nu este asezat in constienta unde are detaarea si perspectiva) are mintea necontrolata(traieste in planul gandurilor; ca piatra din mijlocul drumului, care zace in namol si este calcata in picioare de copitele animalelor si de rotile carelor ) si simturile(sentimentele; paiunile; dorintele) neguvernabile, ca nişte cai naravasi. Doar cel ce este asezat in constienta si discriminare are mintea totdeauna concentrată, iar simţurile îi sunt supuse, ca nişte cai buni ai unui vizitiu priceput sa-i tina in frau" “When a man lacks discrimination and his mind is uncontrolled, his senses are unmanageable, like the restive horses of a charioteer. But when a man has discrimination and his mind is controlled, his senses, like the well-broken horses of a charioteer, lightly obey the rein.”[Katha Upanishad 1:3:5,6 ]


"Cel lipsit de constienta/discriminare, a carui minte este instabila, a carui inima este impura, acela nu-si atinge niciodata menirea, ci se naste mereu si mereu/He who lacks discrimination, whose mind is unsteady and whose heart is impure, never reaches the goal, but is born again and again".
"Dar daca este asezat in constienta/discriminare, realizeaza o minte neclintita si o inima senina, acela atinge acea tinta(eliberare din bucla spatiu-timp), de unde nu mai renaste”/But he who has discrimination, whose mind is steady and whose heart is pure, reaches the goal, and having reached it is born no more. The man who has a sound understanding for charioteer, a controlled mind for reins–he it is that reaches the end of the journey, the supreme abode of Vishnu, the all pervading.”[Katha Upanishad 1:3:7-9]
Therefore, we can understand that above the mind there is the determination of the intelligence(buddhi). And yet above the intelligence is the soul (atman). In Fiinta umana care obtine desavarsirea (eliberarea) „afla ca atman(sinele) este cel care sta pe car, corpul este carul, intelectul(capacitatea de discriminare si intelegere) este vizitiul, iar mintea fraul. Simturile sunt caii, iar obiectul lor este drumul...


Alegoria carului


Componentele fiintei


din cartea


Codul secret al Bhagavad Gita
Pentru a intelege esenta intelepciunii din Bhagavad Gita, trebuie sa intelegem mai intai ierarhia componentelor fiintei umane.

Bhagavad Gita: 3:42: Simturile(indriyāni) sunt socotite deasupra [obiectelor lor]; deasupra simturilor este mintea(simtul intern; manas); deasupra simtului intern este intelectul (discriminarea; constienta buddhi); deasupra intelectului este acesta [Atman ; Sinele] / The Indriyāni (Senses) are superior (to the body and Sense Objects); the Manas (Mind) is superior to the Indriyāni; Buddhi (Intellect/Wisdom) is superior to the Manas; and that which is superior to the Buddhi is He (Atmān).
1. The Mintea (Manas, ego) este ovalul mare din centrul imaginii de mai sus. Cele trei functii ale sale sunt gandirea (procesarea logica si analogica); simtirea (placerea si durerea; ce-mi place si displace), si actiunea (castig sau pierdere).


Linia ondulata din centrul ovalului Mind/Mintii ilustreaza fluctuatiile mentale(vrittis) datorate cuplajului cu periferia si sunt la originea celor trei mari maladii (tapatrya) ale omenirii, adica shokam (supararea), dwandwam (oscilatia intre perechile de contrarii; pierderea vederii si a pacii mentale) si obsesia castigului karmaphalam (atasarea de fructele faptelor)
The Manas reprezinta Ego din psihologia lui Freud. Mantra sau sloganul mintii este: Ce este corect sa fac?/ “What is the right thing to do?”

The Mintea (Manas; "Mica incapere a inteligentei") este prinsa constant intre Simturi (dorinta pt, atasarea de posesiunea de bani, putere, faima, oameni, etc.) pe de o parte si Intelect (Buddhi; Mahat: "marea camera luminoasa a inteligentei"; puterea de constientizare, intelegere si discriminare; intelectul pur; Nous la Platon in Phaidros (Fedru), ) pe de alta parte. Cele sapte slabiciuni umane inradacinate in tendintele naturii (guna) sunt aliatii simturilor(indriyani): dorinţele, poftele, lacomia, aroganta, dorinta de a poseda, invidia,gelozia turbata si frica(insecuritatea)/ lust, greed, arrogance, possessiveness, envy, jealous rage and fear (insecurity). Aliatii lui Buddhi sunt: cunoasterea, memoria, judecata, intuitia, ratiunea, valorile morale si virtutile nobile/knowledge, memory, judgment, insight, reasoning, moral values and noble virtues.
O persoana care se preda puterii simturilor pierde contactul cu Buddhi si savarseste acte ditructive pt sine (Bhagavad Gita: 2:62-63) si ceilalti(Bhagavad Gita: 3:37-40) .
O persoana care actioneaza sub guvernarea lui Buddhi devinte fuzionat cu acesta( Buddhiyukta) si savarseste acte altruiste si obtine realizarea de Sine. Acest lucru este ilustrat in imaginea de mai jos

2. eliberarea din minte se poate face cu sau fara asezare in constienta


2.1. fara asezare in constienta se merge in jos spre nebunie si animalitate(zona subumana);


2.2.cu asezare in constienta se merge spre taramul divin, trezire si eliberare(zona supraumana)


vedeti articolul "Remediul la nebunia individuala si colectiva nu este sinuciderea, ci moartea mistica(transa mistica), care conduce la eliberare(moksha), la "a doua nastere".


Vedeti pe linkul de mai jos imaginea cu cele trei zone : umana, subumana si divina


http://mirahorian.ning.com/profiles/blogs/remediul-la-sinuciderea

3. starea alpha nu produce vindecare somatica, ci starea in care apar


undele theta; aceasta stare apare natural si in timpul somnului natural profund de calitate; tocmai din acesta cauza a aparut theta healing(vindecare prin unde cerebrale theta);

4.exista un dezavantaj in aceste metode fiindca obiectivarea realizarii undelor cerebrale alpha prin biofeedback ne mentine ancorati in periferie, in minte la suprafata(stare vulnerabila la perturbatii);


Aceste aspecte au fost prezentate in "Conexiuni si deosebiri intre relaxarea pilotata si alte metode de relaxare"


http://www.scribd.com/doc/25613896/5.va rog sa nu practicati fara sa va informatii si sa intelegeti; nu acceptati sa inghititi fara sa mestecati, asa cum va cere de la inceput autorul articolului de dezinformare prezent pe:


http://www.vindecator.com/vindecare-cu-puterea-mintii/
Primul pas catre autovindecare si trezire este sa va


informatii sa va intelegeti si sa experimentati(adica nu va trebuie nimic altceva decat capacitate de intelegere si constienta ca sa practicati);
Lista documentelor pt instruire online sau pe CD

Prezentarea Metodei de Relaxare Pilotata Creata de Mirahorian
http://www.scribd.com/doc/30731329/
http://www.docuter.com/viewer.asp?documentid=9990853884bd9e533a9fc21272571187


Handbook Manual de Relaxare Pilotata Auditiv
http://www.scribd.com/doc/21536063/


Cel mai mare secret /The Secret of Secrets/ Cel mai mare Adevăr/ The Greatest Truth
http://www.scribd.com/doc/29366840/
http://www.scribd.com/doc/29366540/


Suntem aici pentru a permite scopului divin al universului să se manifeste
http://www.scribd.com/doc/29342604/


Necesitatea vegherii sau a prezentei constiente impartiale pentru eliberare, trezire, iluminare
http://www.scribd.com/doc/29107653/


O REALITATE SEPARATA/ A SEPARATE REALITY
http://www.scribd.com/doc/27464855/


Capitolul 33 Calea catre Imortalitate si cunoastere directa
http://www.scribd.com/Capitolul-33-Calea-catre-Imortalitate-si-cunoastere-directa/d/21576407
http://www.scribd.com/doc/29364120/


"Ceea ce este esential este invizibil pt ochi; doar cu inima poti vedea cu adevarat !"
http://www.scribd.com/doc/21581721/Care sunt cele patru atitudini corecte pt. a realiza Impacarea, Trezirea, Eliberarea si Iluminarea ?
http://www.scribd.com/doc/21537363/


Wei Wu Wei-Abandonarea luptei si intrarea in starea divina de functionare holografica
http://www.scribd.com/doc/26758022/


Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru
http://www.scribd.com/doc/26757605/Starile de constiinta, "Deschiderea Cerurilor" si " alinierea taramurilor"
http://www.scribd.com/doc/29361934/
http://www.scribd.com/doc/29367054/
http://www.scribd.com/doc/29366312/


Functionarea Nondualista, Divina sau Holografica in transa mistica si in iubirea autentica
http://www.scribd.com/doc/26757511/Conexiuni si deosebiri intre relaxarea pilotata si alte metode de relaxare
http://www.scribd.com/doc/25613896/


Marile Ziceri (Mahavakya) si Universul Holografic
http://www.scribd.com/doc/28005586/


Puterea lui ACUM/ The Power of NOW de Echkart Tolle intr-o noua traducere bilingva insotita de inregistrarea audio a cartii in lectura autorului
http://www.docuter.com/viewer.asp?documentid=7799863954bd9ea04d99131272572420


Awareness/ Constienta a lui Anthony de Mello intr-o noua traducere bilingva insotita de inregistrarea audio a conferintelor in lb. engleza redate in carte
http://www.docuter.com/viewer.asp?documentid=14041574844c5cada27c5bb1281142178
http://www.docstoc.com/docs/49559433/Constienta-Awareness-Anthony-de-Mellovedeti cartile si articolele publicate pe:/see published books::
http://www.scribd.com/MIRAHORIAN
http://www.scribd.com/essenza_divina
http://www.scribd.com/CampCinabrumai trebuie citite articolele publicate in blogul primului site de mai jos(celelalte situri sunt transferari ale primului site, care si-a anuntat inchiderea dupa 20 august 2010) :


TREZIRE PRIN AUDITIE IN STAREA DE RELAXARE PILOTATA
AWAKENING THROUGH HEARING IN THE STATE OF GUIDED RELAXATION,


Calea Trezirii The Way of Awakening
http://mirahorian.ning.com/
http://awakeningnow.spruz.com/
http://trezireapilotata.grouply.com
http://grou.ps/trezireapilotata
http://grou.ps/reteauatrezirii
http://reteauatrezirii.webs.com


Za Moksha Calea Trezirii sau Eliberarii
http://mirahorian.ning.com/group/AWAKENINGTREZIRE/
http://reteaualiterara.ning.com/group/caleaeliberarii


Calea catre cerul nostru interior
http://reteaualiterara.ning.com/group/tao

Articolul citat incepe mai jos si este preluat din emailul pe care l-am primit:Nu cautati sa intelegeti cu ''mintea'' , acest mail este ca o aplicatie a ''fizicii cuantice''. Facind , se obtin si rezultatele .
Vindecare cu puterea mintii

Psihologie Spiritual
http://www.vindecator.com/vindecare-cu-puterea-mintii/

1. Partea practica
http://www.vindecator.com/wp-content/uploads/2010/06/healing_quran_secrets_5-150x150.jpg
Astazi vei invata cum sa utilizezi puterea mintii in folosul sanatatii.
Exista multe tipuri de practica in directia asta insa eu am ales sa-ti prezint o metoda simpla si practica pe care o folosesc si eu.
ATENTIE! Acest exercitiu se face DOAR in liniste totala, in locuri unde nu exista posibiliatea sa fii intrerupt( asadar telefonul si alte chestii inchise).
1. Asaza-te in pat pe spate cu mainile pe langa corp, apoi inchide ochii si ridica-i ca si cum ai vrea sa-ti privesti fruntea cu ochii inchisi.
2. Respira profund - si trage aerul „in burta”.
3. Relaxeaza-ti trupul repetand mental „Cu fiecare expiratie sunt din ce in ce mai relaxat”
4. Concentreaza-te pe fiecare parte a corpului separat: „fruntea imi este din ce in ce mai relaxata, sprancelene, obrajii, buzele, gatul, pieptul, bratele, palmele imi sunt din ce in ce mai relaxate… pana ajungi la degetul mic de la picioare.
5. Apoi numara descrescator de la 100 la 1 si VIZUALIZEAZA fiecare numar cum se indeparteaza incet.
Dă fiecarui numar o forma si o culoare, si imagineaza-ti-l cum se indeparteaza incet. Lasa cam 2 secunde intre numere.
*Nota: De-a lungul numaratoarei ti se va intampla sa uiti sa vizualizezi numerele sau sa-ti sara gandul si la alte lucruri. Fii atent de fiecare data cand patesti asa ceva(se va intampla de cateva ori) si directioneaza-ti atentia iar pe vizualizarea numaratoarei.
7. Cand ajungi la 1 repeta mental “sunt o persoana sanatoasa,tanara si echilibrata”.
8. In timp ce repeti imagineaza-ti un ecran mental ca la cinematograf, pe care apare intreg corpul tau. Vizualizeaza pe ecranul mental toate procesele prin care corpul tau se vindeca, intinereste si se echilibreaza si incearca sa SIMTI fiecare modficare pozitiva din corpul tau. SIMTE si bucuria/implinirea/entuziasmul unui om complet sanatos.
*Nu e nevoie sa stii anatomie, poti doar sa-ti imaginezi o raza de lumina care trece prin corpul tau si il vindeca, intinereste si echilibreaza…sau orice alta imagine care sugereaza vindecarea.
9. Apoi numara mental de la 1 la 5. Cand incepi spune:” Cand ajung cu numaratoarea la 5 ma simt complet treaz si cu programele de vindecare activate.” Cand esti la cifra 3 in numaratoare – mai repeta odata fraza de mai sus.
10. Cand ajungi la 5 vizulalizeaza imaginea cu tine sanataos , apoi misca-ti usor degetele de la maini si de la picioare si deschide ochii.
Bravo!
Tocmai ti-ai programat creiereul sa se ocupe de insanatosirea corpului.
Pentru a amplifica puterea de vindecare a creierului tau iti recomand sa iti acorzi in fiecare zi cate 15 minute in care sa faci MEDITATIE pentru sanatate.2. Partea teoretica (sau ce se intampla de fapt?)

Este demonstrat stiintific faptul ca ne putem inbunatati starea de sanatate folosindu-ne puterea mintii.
Creierul detine controlul absolut asupra organismului. El ne ajuta sa facem actiunile constiente, dar in acelasi timp coodoneaza si programele inconstiente(adica cele la care nu te gandesti in mod activ).
Adica pe de-o parte ne ajuta sa ne miscam constient, sa vorbim sau sa muncim constient, iar pe de alta parte regleaza cat acid gastic sa fie in stomac, regleaza componenta sangelui, regleaza cat de des sa bata inima, regleaza cati hormoni sa elibereze toate glandele… si asa mai departe.
Toate aceste actiuni inconstiente sunt coordonate cu mare precizie de catre creier.
Asadar creireul tau se ocupa 24 de ore pe zi de procesele inconstiente care au loc in corp pentru a-ti asigura starea optima pentru supravietuire.
Ca sa-ti dau un exemplu:
Poti sa simti acum tricoul pe care-l ai acum pe tine? Il simti?
Daca eu acum nu ti-as fi spus…ce crezi? Corpul tau ar fi simt ca are un tricou pe el?
Normal ca l-ar fi simtit, insa tu nu ai constentizat asta, pana nu ti-am spus eu.
Adica tu ai simtit tricoul tot timpul zilei, insa in mod inconstient, pana cand ti-am spus eu sa te gandesti la el si astfel te-am facut constient de el.
Pe acelasi model functioneaza TOATE procesele din organismul tau.De exemplu:
Stomacul produce acid gastric in mod inconstient, adica NU trebuie tu sa te gandesti “acum produc acid gastric”, ci creierul tau se ocupa de asta la automat.
Partea buna este ca toate programele inconstiente pot fi controlate si maipulate pozitiv odata ce devii constient de ele.
Insa pentru a le putea controla eficient e necesar sa intri in STARA ALFA.

Starea alfa
“Videcarea se petrece cel mai eficient in starea alfa.”
Ce este starea alfa?
Ca sa intelegi ce inseamna starea alfa trebuie sa-ti spun cateva lucruri despre creierul uman.
Creierul tau functioneaza pe baza unei cantitati foarte mici de curent electric asemenea unui computer.
Acest curent produce incontinuu pulsatii/vibratii la diferite frecvente(adica uneori pulseaza mai rar alteori mai des).
Cand frecventa este intre 12 si 16 Hz(pulsatii mai dese) atunci te afli in STAREA BETA. Acum, cand citesti aceste randuri te afli in starea BETA,la fel si cand muncesti sau vorbesti sau faci orice activitate constienta. Asadar starea beta este starea „normala” de peste zi. Simplu.
Insa cand adormi…
…creierul tau isi scade frecventa la 8-12 Hz sau frecventa ALFA(pulsatii mai rare).
Asadar cand atipesti, intri instantaneu si inconstient in starea ALFA.
Insa partea frumoasa e ca poti intra in starea alfa si cand esti constient si treaz.
Asadar daca iti poti reduce frecvenţele cerebrale la aceste nivele fara sa dormi, esti capabil sa intri intr-o starea alfa constienta. O stare situata undeva la granita dintre somn si veche.
Aceasta iti va permite sa controlezi şi să valorifici puterea creativa si vindecatoare a mintii.
Cum intri in starea alfa?
Simplu. In primii 5 pasi de la inceputul articolului.
Adica in timp ce faci numaratoarea de la 100 la 1. Acea numaratoare are rolul de a-ti scadea frecventa creireului de la beta la alfa.
Daca procedezi corect, ar trebui sa fii in starea alfa in momentul cand ajungi la 1.
Dupa ce ai intrat in starea alfa, comenzile pe care le dai creierului intra direct in subconstient, avand astfel o influenta puternica asupra programelor care ruleaza in subconstient.
Practic, de la acest nivel programezi direct softul care coordoneaza programele inconstiente,
Vindecarea propriu zisa.
In starea alfa te poti folosi de 2 unelte esentiale pentru vindecare: Afirmatiile si Vizualizarea.
In exercitiul de mai sus le-am folosit impreuna, insa ele pot fi folosite si separat.
A) Afirmatiile…
…sunt idei pozitive pe care trebuie sa le repeti mental în timpul starii alfa.
+ Afirmaţiile se fac MEREU la timpul prezent, ca şi cum acţiunea s-ar fi intamplat deja.
Dacă spui: vreau sa fiu sanatos , subconştientul tău va înţelege acest lucru ca pe o aşteptare a ta. Ceea ce vei primi este doar aşteptarea dorintei sanatos, si nu starea in sine. Ceea ce ar trebui să spui este: „Sunt un om sanatos ”. Subconştientul tau va înţelege acest lucru ca pe o realitate prezenta si va face ca această realitate să fie adevărată.
*IMPORTANT inlocuieşte „vreau” cu „am” sau “sunt”.
+ Evita cuvantul NU , afirmatiile trebuie sa fie intotdeuna pozitive.
De exemplu: in loc de „Vreau sa mai nu fiu bolnav” vei folosi „Sunt din ce in ce mai sanatos”
Sau in loc de „vreau sa nu ma mai ingras/slabesc” vei folosi „Greutatea mea optima este de 52kg” –observi timpul prezent si lipsa negatiei.
+ Fa afirmatiile hotarat, fara pic de indoiala !
Poti folosi orice afirmatie pozitiva ca de exemplu:
Corpul meu este din ce in ce mai sanatos
Inima mea functioneaza din ce in ce mai bine
Parul meu este din ce in ce mai des/puternic/sanatos.
Stomacul meu digera din ce in ce mai bine
Pielea mea este din ce in ce mai frumoasa/neteda/curata …
B) Vizualizarea …
…consta in formarea unor imagini mentale care descriu sanatatea, asa cum ti-o doresti.
1. Imagineaza-ti ca ai in fata ecran mental asemenea unui televizor imens pe care vei proiecta vizualizarea.
2. Pe acest ecran vizualizează starea actuală a corpului cu boala sau durerea inclusa. Nu foarte sofisticat, iti poti imagina durerea ca o pata neagra de exemplu.
3. Acum vizualizează cum dispare boala. Imagineaza-ti pata neagra cu dispare din ce in ce mai mult.(Nu conteaza daca folosesti pata neagra,sau tepi sau orice altceva. Esti liber sa reprezinti boala cum doresti. Trebuie doar să fii simbolic. Mintea ta intelege.)
4. SIMTE EMOTIILE asociate cu imaginea ! – foarte important
Cum te-ai simti daca ai fi mai sanatos/slab/gras/frumos?
Simte acele emotii cum circula prin fiecare celula din corpul ta!
Simte bucuria,implinirea, entuziasmul, euforia,fericirea,eliberearea !
5. Foloseşte-ti cat mai multe simţuri pentru rezultate cat mai bune.
Simte parfumul sanatatii! Priveste-o ca o lumina stralucitoare ! Simte-o ca o mangaiere calda,ca o binecuvantare! 6. Incheie cu o imagine minunata!
Fa o poza cu imaginea cu tine asa cum iti doresti plus o afrimatie pozitica( Sunt sanatos si ma simt excelent) .
Note suplimentare
+ Aceasta tehnica poate fi in multe alte scoprui pe langa sanatate deoarece are si o latura spirituala! Poate fi folosita chiar pentru a atrage TOATE lucrurile pe care ti le doresti de la viata.De exemplu daca-ti doresti o masina, vei reprezenta pe ecranul mental o imagine cu tine la volanul acelei masini…sau pentru orice alt scop.
+ Este foarte important ca in timpul meditatiei sa nu te deranjeze nimeni si sa NU fie zgomot deloc in jur!
+ Exceptie face muzica meditativa.
+ Pentru rezultate bune recomand consecventa
In concluzie…
Eu gasesc aceasta practica extraordinara deoarece este simpla, naturala si foarte eficienta.
Mai mult o gasesc si foarte placuta si relaxanta. Prefer sa stau seara 15-30 de minute sa meditez decat sa-mi irosesc timpul la aiurea la televizor.
Asadar…
… daca decizi sa integrezi meditatia intre obiceiurile tale zilnice vei avea numai de castigat. Iar daca te tii de ele si te decizi sa evoluezi in directia asta, vei descoperi multimea de comori ascunse ale meditatiei, care probabil iti vor schimba viziunea asupra unor lucruri pentru totdeauna(asa cum mi s-a intamplat mie).
It’s up to you!
Sanatate !


http://www.vindecator.com/vindecare-cu-puterea-mintii/

No comments: